آموزش شمع سازی

 پیش از آنکه دست به کار شوید، مقاله  ابزار و وسایل شمع سازی را بخوانید.

 

آموزش شمع سازی

مرحله اول: پارافین مورد نظر خودتان را انتخاب کنید. در مغازه‌ها پارافین‌های مختلفی ازجمله قالبی، ژله‌ای، کریستالی، پولکی و… وجود دارد. ماده‌ای اصیل، اما کمیاب موم است. شمعی که از موم زنبور عسل ساخته شده، تصفیه‌کننده طبیعی هواست، اما به دلیل نقطه ذوب بالا کار با آن دشوار است. یکی دیگر از گزینه‌های شما برای داشتن پارافین، استفاده از شمع‌های قدیمی است.

آموزش شمع سازی

مرحله دوم: بقیه وسایل مورد نیاز خودتان را آماده کنید. شما علاوه بر پارافین به ظرفی برای ذوب کردن پارافین، نخ فتیله، شیشه، عطر مخصوص شمع، رنگ و پایه‌های فلزی نگهدارنده فتیله و یک قاشق برای هم زدن پارافین نیاز دارید. رنگ‌هایی که اضافه می‌کنید انواع مختلفی دارند. هرچه رنگ بیشتری اضافه کنید، رنگ شمع پررنگ‌تر می‌شود، اما دقت کنید که با وجود رنگ زیاد، شمع خوب نمی‌سوزد. به جای ماده عطری از برگ و یا گل گیاهان طبیعی همچون گاردنیا، گل یاس، اسطوخودوس، نعناع، رزماری و… استفاده کنید.

مرحله سوم: ابتدا یک قابلمه را پر از آب کنید و صبر کنید تا آب آن به جوش بیاید. ظرفی را که پارافین را در آن قرار داده‌اید، وسط قابلمه قرار دهید. حرارت شعله باید متوسط باشد. ظرفی که پارافین را در آن می‌ریزید، بعد از اتمام کار غیر قابل استفاده می‌شود پس بهتر است بجای ظروف آشپزخانه از قوطی‌های بی‌مصرف مثل قوطی شیرخشک استفاده کنید. نکته آب کردن پارافین توجه به خاصیت اشتعال آن است. همیشه از روش دیگ آب جوش برای مایع کردن پارافین استفاده کنید و برای سریع آب شدن پارافین عجله نداشته باشید. چرا که اگر آن را مستقیماً روی شعله قرار دهید، به دلیل خصوصیات خاص پارافین احتمال آتش‌سوزی و اشتعال وجود دارد.

مرحله چهارم: حالا فتیله را که به پایه فلزی گره زده‌اید، به پارافین آغشته کنید. این کار باعث می‌شود که فتیله خودش را بگیرد و موقع کار صاف بماند.

مرحله پنجم: پایه نگه‌دارنده را ته شیشه بگذارید. سر فتیله را دور یک مداد بپیچانید و مداد را روی در شیشه قرار دهید.

مرحله ششم: رنگی را که دوست دارید به پارافین در حال ذوب اضافه کنید. بستگی به نوع رنگی که دارید، زمان لازم برای اضافه کردن آن متفاوت است. رنگ‌های جامد باید مدتی در پارافین بمانند و آن را هم بزنید تا ذوب شوند. رنگ‌های مایع به سرعت با پارافین مخلوط می‌شوند.

مرحله هفتم: حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا پارافین کمی خنک شود. حالا می‌توانید عطر را اضافه کنید. اگر قبل از این مدت اضافه کنید، به دلیل دمای بالا، عطر تبخیر شده و جذب پارافین نمی‌شود. یعنی عملاً عطرتان از دست می‌رود. حدود ۱۰ تا ۱۵ قطره عطر برای ۲۵۰ گرم پارافین کافی به نظر می‌رسد.

مرحله هشتم: پارافین را داخل شیشه بریزید. اطراف شیشه را با حوله بپوشانید. این کار باعث کاهش دمای تدریجی پارافین شده، از شکستن شمع به دلیل تغییرات ناگهانی دما و فشار حرارتی جلوگیری می‌کند.

مرحله نهم: به شمع اجازه دهید تا خنک شود. این کار حدود ۲۴ ساعت یا یک شبانه‌روز زمان می‌برد. سپس فتیله را از دور مداد باز کنید و مداد را بردارید. سر فتیله را صاف بچینید تا به ارتفاع دلخواهتان برسد. چون این شمع در شیشه قرار دارد، بهتر است فتیله آن را بلندتر بگیرید. پیشنهاد ما برای طول فتیله خارج از شمع ۳ تا ۴ سانتیمتر است.