گردو، سالمون و زردچوبه، سه ماده غذایی که برای تقویت مغز بسیار مفیدند، مطالعات نشان می دهد مصرف برخی از غذاهای خاص می تواند با آلزایمر مبارزه کند و حافظه شما را بهبود ببخشد. اما تغذیه مغز با مواد غذایی با کیفیت و غذاهای سالم مزایای باورنکردنی دیگری هم دارد و می تواند کیفیت زندگی شما را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد. البته غذاهایی هم وجود دارد که باید آن ها را از فهرست رژیم غذایی روزانه خود حذف کنید. غذاهایی همچون نوشابه، کیک، کوکی هایی که در برگیرنده مقادیر بالایی از شربت ذرت و سایر شیرین کننده ها هستند می توانند عملکرد مغز را مختل سازند.
با محدود کردن غذاهای فرآوری شده ای که شامل غلات ساده همچون ارد سفید می باشند نیز می توان جلوی تحلیل حافظه و از بین رفتن قدرت مغز را گرفت. در این میان باید بر روی غذاهای کاملی که غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند تمرکز نمود. این غذاها به تقویت حافظه، قدرت پردازش مغز و پیشگیری از بیماری ها کمک می کنند. در این مقاله قصد داریم برخی از غذاهایی که برای سلامتی مغز مفید هستند و باعث افزایش قدرت آن می شوند را با هم مرور کنیم.
گردو:
گردو هم برای مغز و هم برای سلامت قلب بسیار مفید است. به طور کلی همه آجیل ها منبع خوبی از چربی های سالم هستند. در این میان گردو آلفا لینولئیک اسید (ALA) بالایی دارد که نوعی اسید چرب امگا۳ مشهور است.
مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد افزایش مصرف گردو باعث بهبود نمره آزمون شناختی در افراد می شود.
سالمون:
ماهی چرب همچون سالمون توجه محققان زیادی را به خود جلب کرده است زیرا محتوای خوبی از چربی های سالم را دارد. البته ماهی سالمون مزایای دیگری هم برای بدن دارد. این ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا۳ است و می تواند بتاآمیلوئید را در خون کاهش دهد. بتا آمیلوئید پروتئینی است که توده های خطرناکی در مغز ایجاد می کند و به بیماری هایی همچون آلزایمر منجر می گردد.
زردچوبه:
تحقیقات نشان می دهد نورون هایی که در مغز ما وجود دارد می توانند در طول بزرگسالی نیز ارتباطات جدیدی تشکیل دهند. قبلا باور متخصصان بر این بود که چنین فرایندی کاملا غیر ممکن است. یکی از محرک های اصلی فرآیند تشکیل این مسیرهای جدید BDNF نام دارد.
خوشبختانه تحقیقات نشان می دهد زردچوبه قادر است BDNF را افزایش دهد و عملکرد مغز را بهبود ببخشد و خطر ابتلا به بیماری های تحلیل برنده مغز را کمتر نماید.
برگرفته از سایت مجله سلامت