کاربرد ویتامین B1 چیست؟، ویتامین B1، یا تیامین بدن را قادر می سازد که از انرژی کربوهیدرات استفاده کند. این مسئله برای متابولیسم گلوکز ضروری است و نقش کلیدی در عملکرد اعصاب، عضلات و قلب دارد. ویتامین B1 یک ویتامین محلول در آب است.
ویتامین محلول در آب چیست؟
ویتامین ها بر طبق موادی که در آن حل می شوند طبقه بندی می شوند. بعضی از ویتامین ها در آب حل می شوند و بقیه در چربی حل می شوند. ویتامین های محلول در آب از طریق جریان خون منتقل می شوند. هر ویتامینی که در بدن استفاده نشود توسط ادرار دفع می شود.
انسان ها به منبعی از ویتامین B1 نیاز دارند، زیرا این ویتامین در بدن ذخیره نمی شوند. بنابراین باید بخشی از رژیم غذایی روزانه باشد.
ویتامین B (تیامین) چه کاری انجام می دهد؟
تمام ویتامین های B در آب حل می شوند. آنها به تبدیل کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین به انرژی یا گلوکز کمک می کنند. آنها برای حفظ سلامت کبد، پوست، مو و چشم سالم ضروری هستند. همچنین در سیستم عصبی نقش دارند و برای عملکرد مغز مورد نیاز هستند.
ویتامین B، ویتامینی ضد استرس است، زیرا ایمنی بدن را در هنگام استرس افزایش می دهد.
کاربرد ویتامین B1 چیست؟
ویتامین B1 یا تیامین، به جلوگیری از بیماری های سیستم عصبی، مغز، ماهیچه ها، قلب، معده و روده کمک می کند. همچنین در جریان الکترولیت ها در سلول های عضلانی و عصبی درگیر است.
این ویتامین از بیماری هایی مانند بری بری که شامل اختلالات قلب، اعصاب و دستگاه گوارش است جلوگیری می کند.
کاهش وزن و بی اشتهایی ممکن است در صورت عدم وجود تیامین باشد. در اثر کمبود تیامین مشکلات ذهنی، از جمله سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت، ضعف ماهیچه و علائم قلبی عروقی اتفاق می افتد.
مصرف الکل باعث کمبود تیامین می شود زیرا الکل در فرآیند جذب تیامین توسط بدن اختلال ایجاد میکند.
سندرم Wernicke-Korsakoff یک اختلال است که بر افرادی که الکل زیاد می نوشند تاثیر می گذارد. این بیماری به کمبود تیامین ارتباط دارد و اگر درمان نشود، می تواند مرگبار باشد.
افراد مبتلا به سندرم Wernicke-Korsakoff و کسانی که الکل دفع می کنند ممکن است برای بهبود به تزریق تیامین روی آورند.
سایر بیماری ها، مانند اچ آی وی، می توانند جذب مواد مغذی را کاهش دهند و این می تواند به کمبود ویتامین B1 منجر شود.
چقدر ویتامین B1 نیاز داریم؟
در ایالات متحده، توصیه می شود مردها روزانه ۱.۲ میلی گرم و خانم ها ۱.۱ میلی گرم تیامین مصرف کنند. زنان باردار و شیرده نیز باید هر روز ۱.۴ میلی گرم مصرف کنند.
مؤسسه ملی سلامت خاطر نشان می سازد که یک وعده غلات صبحانه غنی شده حاوی ۱.۵ میلی گرم تیامین است که بیش از ۱۰۰ درصد از میزان توصیه شده روزانه است.
یک تکه نان گندم حاوی ۰.۱ میلیگرم یا ۷ درصد از نیاز روزانه است، در حالی که پنیر، مرغ و سیب حاوی تیامین نیست.
برگرفته از سایت مجله سلامت