چه کسی در معرض خطر کمبود ویتامین B1 است؟
چه کسی در معرض خطر کمبود ویتامین B1 است؟

چه کسی در معرض خطر کمبود ویتامین B1 است؟، برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در این مطلب ابتدا به بررسی منابع غذایی ویتامین B1 پرداخته ایم و در ادامه به این پرسش پاسخ داده ایم. با ما همراه باشید.

منابع غذایی ویتامین B1

غلظت بالایی از ویتامین B1 در لایه های بیرونی و جوانه های غلات، و همچنین در مخمر، گوشت گاو، آجیل، غلات، دانه های کامل و بقولات وجود دارد. میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ب شامل گل کلم، پرتقال، تخم مرغ، سیب زمینی، مارچوبه و کلم می باشد.

غلات صبحانه و محصولات ساخته شده با آرد سفید یا برنج سفید ممکن است با ویتامین B غنی شده باشند.

در ایالات متحده، حدود نیمی از ویتامینB1 را از غذاهایی که به طور طبیعی حاوی تیامین است جذب می کنند.

گرمایش، پخت و پز و غذاهای فرآوری شده و جوشاندن آنها در آب، تیامین را از بین می برد. ویتامین B1 محلول در آب است، بنابراین در حین پخت و پز در آب حل می شود. برنج سفید تنها یک دهم از تیامین موجود در برنج قهوه ای را دارد.

آیا مصرف مکمل ها ایده خوبی است؟

در حالی که شواهد نشان می دهد که مصرف بیش از حد ویتامین B1 آسیبی نمی رساند اما اداره غذا و داروی آمریکا  برای استفاده از مکمل ها هشدار می دهد.

آنها از مردم می خواهند قبل از استفاده از مکمل ها با پزشک خود مشورت کنند.

چه کسی در معرض خطر کمبود ویتامین B1 است؟

افراد مبتلا به الکل، با رژیم غذایی نامناسب، افرادی که سرطان دارند، زنان باردار و همودیالیزها در معرض خطر کمبود تیامین هستند.

علائم کمبود تیامین شامل کاهش وزن، بی اشتهایی و سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت می باشد. ممکن است ضعف عضلانی و مشکلات قلبی عروقی نیز دیده شود.

کمبود ویتامین B1 به طور معمول منجر به بری بری می شود، که بیماری است که منجر به ضعف اعصاب می شود.

استفاده از ویتامین B در داروها:

بیمارانی که تیامین را برای درمان کمبود ویتامین B1 مصرف می کنند، افرادی هستند که التهاب اعصاب خارج از مغز یا پلاگراها را دارند.

بیماران مبتلا به کولیت زخمی، اسهال مداوم و اشتهای کمتری نیز ممکن است تیامین دریافت کنند. بیمارانی که در کما هستند نیز از تزریق تیامین بهره مند می شوند.

برخی از ورزشکاران ممکن است برای کمک به بهبود عملکرد خود از تیامین استفاده کنند. این ویتامین در لیست های WADA یا USADA جزو مواد ممنوعه برای ورزشکاران نیست.

سایر شرایطی که ممکن است مکمل های تیامین کمک کنند عبارتند از:

  • ایدز
  • زخم ها
  • آب مروارید
  • گلوکوم و مشکلات بینایی دیگر
  • سندرم Cerebellar، یک نوع آسیب مغزی
  • سرطان دهانه رحم
  • درد دیابت
  • فشار
  • بیماری قلبی
  • بیماری کلیه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
  • دریازدگی
  • سیستم ایمنی ضعیف.

تداخل با ویتامین B1

چای و قهوه حاوی تانن است. این ماده شیمیایی ممکن است با تیامین تداخل داشته باشد و جذب آن را سخت تر کند.

بعضی از مواد شیمیایی در ماهی خام می توانند تیامین را از بین ببرند، به طوری که اگر مقادیر زیادی خورده شوند، به کمبود این ویتامین منجر می شود. پخت و پز این مواد شیمیایی را از بین می برد، اما تیامین نیز بین می رود.

برگرفته از سایت مجله سلامت